Propers cursos al Museu Egipci

22-09-2022 Courses
Share

Apunta't aquest octubre a un dels cursos especials del Museu Egipci!

A l’octubre, no et perdis els cursos monogràfics del Museu Egipci!

Gaudeix de l’oferta formativa del MEB aquest mes. Us fem tres propostes de cursos especials monogràfics de temàtica diversa.

El 29 de setembre comença un curs de rigorosa actualitat: Rússia. Un recorregut des del ducat de Moscòvia fins a la fi de l’imperi, a càrrec de la doctora Núria Sallés, professora de la Universidad Nacional de Educación a Distancia. Es tracta d’una exploració de les transformacions històriques d’aquesta part del món des de la transformació del ducat de Moscòvia en el Tsarat rus al segle XVI, en una potència militar amb sortida al Bàltic i al Mar Negre al segle XVII, i finalment en el gran imperi euroasiàtic que va ser enderrocat el 1917. Aqui hi podeu veure una vídeo presentació.

A partir del dilluns 3 d’octubre, el Conservador del Museu Egipci, Luis Manuel Gonzálvez impartirà un curs especial sobre una deïtat poc coneguda: Bes, dios protector, danzarín, músico y luchador, ¿una divinidad egipcia?. El peculiar aspecte del déu contrasta amb la imatge habitual de la major part del panteó faraònic i no ha de sorprendre que el seu origen sigui motiu de controvèrsia i debat. Encara que no tenia temples específics al seu culte, la seva presència en texts, relleus, monedes, amulets, llits, terracotes, entre altres, el converteixen en una de les divinitats més importants de l’antic Egipte i més enllà de la vall del Nil.

Els divendres a partir del 7 d’octubre podreu descobrir una de les illes gregues més importants per a la història. En el curs Cos. L’illa bressol de la medicina, la doctora Maria Teresa Magadán oferirà una aproximació aquest indret de l’Egeu, punt de contacte entre Anatòlia i Grècia. A Cos hi van néixer o hi van residir escriptors de comèdies, pintors, filòsofs, gramàtics i, sobretot, metges, membres de l’escola de medicina creada per Hipòcrates al costat del gran santuari d’Asclepi, la joia arquitectònica de l’illa. En aquest enllaç hi trobareu més detalls dels continguts.

No us podeu perdre aquestes propostes tan especials. Podeu demanar més informació al correu club@museuegipci.com.