El Museu Egipci de Barcelona celebra la Diada de Sant Jordi amb grans escriptors vinculats al Món d’Egipte i l’egiptologia

19-04-2022 Eventos especiales
Compartir

Durant la diada de Sant Jordi es duran a terme signatures de llibres, de ficció i no-ficció, relacionats amb l’Antic Egipte

Carles Buenacasa, José Miguel Parra, Lara Toro, Xavier Martínez i Maria Carme Roca són els autors que podreu trobar a la paradeta del Museu al carrer Mallorca, entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya

Barcelona,19  d’abril de 2022.–Un any més, el Museu Egipci de Barcelona commemora la festa cultural per excel·lència a Catalunya: la diada de Sant Jordi. El proper dissabte 23 d’abril el Museu acollirà signatures de llibres a la seva paradeta de Sant Jordi que estarà ubicada al carrer Mallorca, entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, tan de ficció com no-ficció, relacionats amb l’Antic Egipte, de diversos autors. Com cada any, reconeguts escriptors vinculats amb el món d’Egipte, l’egiptologia i la història visitaran la parada de llibres del Museu Egipci de Barcelona.  Les signatures es duran a terme en diferents franges horàries durant tota la jornada de la Diada.

Els autors i corresponents llibres que se signaran per Sant Jordi són els següents:

11h-12h

Carles Buenacasa (historiador), Esplendor y ocaso de Roma.

Publicada a finals de l’any passat, l’obra repassa l'evolució de l'imperi romà, des de l'època del seu màxim poder fins al seu final, una lenta transició a l'edat mitjana.

12h-14h – 16h-19h

José Miguel Parra (egiptòleg i arqueòleg)

Howard Carter. Una vida

L'objectiu d'aquest llibre és oferir al lector una petita biografia de Howard Carter, egiptòleg que va descobrir la tomba de Tutankhamon, que li permeti descobrir quines van ser les circumstàncies que van conduir al descobriment i les dificultats que el seu propi èxit va implicar.

La Gran Pirámide ¡vaya timó!

Per altra banda, en aquest segon llibre, l’autor mostra la inconsistència de les més esteses mentides que es diuen sobre les piràmides egípcies, però també respondre, fins on aconsegueixen les dades històriques i arqueològiques, a les principals preguntes que la gent sol fer-se sobre elles.

12h-13h

Lara Toro (novel·lista), La gran faraona. Hatxepsut i les meravelles de l’antic Egipte

Fa uns 3500 anys, una jove va desafiar la tradició i va fer història: Hatxepsut es va proclamar faraona, un càrrec que normalment només tenien els homes. Aquesta novel·la recorre el seu regnat pacífic i s’endinsa en els misteris de l’antic Egipte.

16h-18h

Xavier Martínez (egiptòleg i historiador), Tinieblas sobre el Nilo. Crimen tormento y superstición en el antiguo Egipto

Aquest llibre conté un periple que recorre els aspectes més inquietants i tenebrosos de l'antiga civilització egípcia, des de la màgia i els seus vessants positius i negatius fins a la relació, ocasionalment traumàtica, entre vius i morts.

19h-20h

Maria Carme Roca (novel·lista), Tutankhamon. El descobriment de la tomba

L'acció de la novel·la es desenvolupa en dues èpoques de la història d'Egipte: una en el 1922, any en què l'arqueòleg Howard Carter va descobrir, a la Vall dels Reis, la tomba de Tutankhamon, i l'altra, uns quants segles abans, durant la dinastia XVIII de l'antic Egipte, temps en què va governar.

Per a més informació sobre els títols disponibles es pot consultar el web de la llibreria del Museu.