La Fundació Arqueològica Clos cedeix en comodat 37 obres al Museu de Cultures del Món

Partager

La Fundació Arqueològica Clos, dipositària de la col·lecció d'Art Precolombí, ha cedit una selecció de 37 obres d'aquesta col·lecció

Aquesta cessió es fa de forma gratuïta i per un període de 5 anys que podrà ser prorrogat per acord d'ambdues parts. Totes les peces cedides es troben integrades a l' exposició permanent del Museu de Cultures del Món, que s'inaugura el dissabte 7 de febrer.

La major part de les peces s'ubiquen a l'àmbit dedicat a les cultures de l'Amèrica Precolombina. Destaquen les ceràmiques procedents de les cambres sepulcrals de les tombes de tir, en forma de xemeneia, del Mèxic occidental, dels estats de Colima, Jalisco i Nayarit, així com els aixovars funeraris procedents de Veracruz, Teotihuacán i Mezcala. La cessió inclou també peces ceràmiques de la mesoamèrica Maia i dues escultures d'art Jaina de la Índia formen part del recorregut per les tradicions artístiques d'Àsia.

En el conveni de col·laboració entre ambdues entitats treballaran conjuntament en projectes i activitats de difusió en l'art i la cultura a través de convenis específics per a l’organització d'activitats d’interès del museu. En aquest sentit, la Fundació Arqueològica Clos serà l'organitzadora de cursos, conferències i tallers.

D'altra banda s'oferirà una entrada combinada per 12 €, que permetrà l'accés al Museu de  Cultures del Món i el Museu Egipci de Barcelona. 

El Museu de Cultures del Món que obrirà al públic el 7 de febrer, té com a missió principal la preservació, presentació i difusió del patrimoni artístic i cultural de diverses cultures d'Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.

Mostra la diversitat cultural mitjançant l'experiència artística dels pobles des d'una perspectiva pluridisciplinària i vol esdevenir una plataforma de difusió i projecció social del patrimoni i el coneixement d'altres cultures del món.