S’obre el cicle de conferències vinculat a l’exposició temporal “Osiris, déu d’Egipte”

12-04-2016 Conférence
Partager

Els dimarts del 26 d'abril al 24 de maig

El proper dimarts 26 d’abril tindrà lloc, a l’Aula Magna del Museu Egipci de Barcelona, la conferència “El déu Osiris al Museu Egipci de Barcelona", que obre el cicle de conferències vinculat a la recent inaugurada exposició temporal “Osiris, déu d’Egipte”.
Aquesta serà la primera de les conferències que, cada dimarts a les 19h fins el 24 de maig, impartiran diferents especialistes amb la finalitat d’aprofundir en la figura d'Osiris, primigeni rei d'Egipte, just i savi com cap altre.
Dins de les creences egípcies, Osiris protagonitza un mite cabdal que el converteix en la deïtat que mor i ressuscita, al mateix temps que el vincula amb la fertilitat i la vegetació. El seu cruel assassinat motiva la confecció de la primera mòmia, a mercè de la qual es voldran emmirallar els faraons de la història d'Egipte. En l'imaginari egipci, Osiris esdevé no només el déu del Més Enllà, sinó també "l'Ésser que roman perfecte" per haver vençut el caos, el desordre i la mort.
Si us interessa conèixer amb més profunditat la figura d'Osiris, consulteu la programació d'aquest cicle de conferències i reserveu la vostra plaça!