TUTANKHAMON ARRIBA A MENORCA

Partager

L’exitosa exposició itinerant del Museu Egipci de Barcelona es podrà visitar fins octubre al Centre Ca n’Oliver de Maó.

La mostra fotogràfica permet veure els moments estel·lars de la descoberta de la tomba del faraó-nen i es completa amb mig centenar de peces originals dels fons del Museu Egipci.

El dissabte 6 de juliol fou inaugurada l’exposició “Tutankhamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci”, fruit de la col·laboració establerta entre l’Ajuntament de Maó i el Museu Egipci de Barcelona, que es podrà visitar al Centre Ca n’Oliver fins al 27 d’octubre.

La mostra trasllada el visitant a un dels descobriments arqueològics més importants de la primera meitat del segle XX: la tomba de Tutankhamon i, rere la troballa, els seus principals protagonistes: Howard Carter i Lord Carnarvon. Es tracta d’una selecció de 65 fotografies de totes les que féu Harry Burton, el fotògraf oficial de l’excavació que immortalitzà els treballs a l’interior de la tomba duts a terme durant una dècada.

Acompanyen la mostra mig centenar de peces originals dels fons del Museu Egipci de Barcelona, apropant així el públic a diferents aspectes d’una civilització excepcional. Entre les diferents peces hi destaquen un uixebti del príncep Khaemuaset, quart fill de Ramsès II (Regne Nou, dinastia XIX, 1307-1196  aC); una tapa de sarcòfag i una màscara funerària, ambdues datades d’època ptolemaica (304-30 aC). A més, l’exposició es complementa amb una maqueta a escala de la tomba del faraó que reprodueix la cambra sepulcral, amb les seves capelles i el sarcòfag; tanmateix, amb una selecció dels llibres i les publicacions originals que aparegueren arran del descobriment.

ORGANITZEN:

Ajuntament de Maó
Ca n’Oliver - Col·lecció Hernández Sanz - Hernández Mora
Fundació Arqueològica Clos - Museu Egipci de Barcelona

SEU:

Ca n’Oliver
Maó, Menorca

FINS QUAN:

Fins el 27 d'octubre 2019

CONSULTEU HORARIS